17. mars 2014. Det er en stor dag for renholderne i Næringslivets Hus. Flere av dem har aldri tatt i en datamaskin før. Nå blir iPad, som skal lette arbeid og kommunikasjon, montert på renholdtrallene. Dette er en merkedag. Endelig er dagen kommet.

Utviklingssjef Tore Herseth Barlo i NHO Service og fagsjef Unny Ingvaldsen i Toma AS har vært pådrivere for satsingen i Næringslivet Hus. Løsningen er utviklet og leveres av Datec Norge AS og heter CleanPilot.

I året som har gått har teknologien spredd seg til et 30 – talls organisasjoner.

Siden vi lanserte CleanPilot i fjor, er det nå ca. 1.200 renholdere som benytter systemet. Noen har rullet det ut for alle renholdere i organisasjonen, mens andre har startet med enkeltprosjekt for å få erfaring, forteller Jørgen Sannesmoen som er daglig leder i Datec.

– Vi i Datec brukte tre år på å utvikle konseptet som ble lansert i fjor. Samarbeidet og testingen har foregått sammen med kunder, ledere, renholdere, og tillitsvalgte. Det har vært avgjørende for oss. Fokuset i utviklingen har hele tiden vært dyktiggjøring av medarbeider, fremfor kontroll, sier Sannesmoen. Han forteller at en viktig milepæl er at konsernet ISS nylig har besluttet å ta i bruk systemet i viktige prosjekter.

Les hele artikkelen på NHO Service sin webside