Flere av renholderne har aldri tatt i en datamaskin før. Nå blir iPad, som skal lette arbeid og kommunikasjon, montert på renholdtrallene. Dette er en merkedag for renholdere, som har ventet spent. Endelig er dagen kommet.

Sist uke var det stor stemning og spente fjes blant renholdere som for første gang fikk ta i bruk ny teknologi  i Næringslivets Hus på Majorstuen i Oslo.

Vår medlemsbedrift Toma AS og NHO Service samarbeider her om å prøve ut iPad som et pionerprosjekt. Hver renholder får sin egen iPad montert på renholdstrallen. Denne teknologien gir oversikt over renholdsplaner, og status for rom og soner etter hvert som jobben gjøres.  Ledelsen får samtidig en effektiv mulighet til å kommunisere med alle renholdere samtidig.  Seks renholdstraller med iPad prøves ut.

Administrerende direktør Tore Monsen i Toma AS er begeistret:

Jeg ser en rekke fordeler.  Noe av det første som slo meg var at særlig vikarer vil få en enklere hverdag.  Det vil være en stor fordel i opplæring av vikarer. De kan nå lettere hentet ut erfaringer fra renholder som har gjort jobben før dem, sier Monsen. Tanken er å ta i bruk denne teknologen på flere oppdrag rundt om i Norge.

Les hele artikkelen på NHO Service sine sider